De Linie 18 2905 AX Capelle aan den IJssel

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS/SEPTEMBER 2014

De zomervakantie is voorbij. Vanaf dinsdag 2 september zijn de vrijwilligers weer zes dagdelen voor u aanwezig. De eerste weken zal het net iets drukker zijn dan anders door het vele extra speelgoed dat uitgeleend was. U kunt ons eenvoudig een handje helpen. Bij het terugbrengen heeft u thuis het speelgoed al goed nagekeken aan de hand van de objectkaart én u heeft het speelgoed, indien nodig, schoongemaakt.

VRIJWILLIGERS Deze maand start een nieuwe vrijwilligster. Wel hebben we nog steeds vacatures. Heeft u interesse of kent u iemand waarbij dit past? Neem contact met ons op.  U kunt zelf aangeven welk dagdeel u het meeste schikt, waarbij wij gaan kijken hoe het rooster in elkaar zal passen.

OUDERCONTACT JEUGD GGZ Vanaf september 2014 start er een maandelijkse lotgenotencontact avond voor ouders van een kind met een leer- , gedrags- of ontwikkelingsstoornis.  Wist u dat de speelotheek ook materiaal beschikbaar heeft dat uitstekend past ter ondersteuning van deze kinderen?

SPORT & FUNDORP In de herfstvakantie zal er een sport & fundorp worden gehouden in de gemeente. Nadere informatie volgt volgende maand. Dit wordt georganiseerd vanuit Sportiefcapelle

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN Wist u dat het Brede SchoolNetwerk weer van start is gegaan, er een speciaal sportuur is voor kinderen met sociaal-emotionele achterstand (zoals autisme) en motorische achterstand (Club Extra.) Er is vaak meer mogelijk dan u wist.

WEEK VAN DE OPVOEDING In oktober zal het Centrum voor Jeugd en Gezin vele activiteiten hebben. Ook de speelotheek ondersteunt deze week met de workshop 'ik tel tot 10 '.

 


NIEUWSBRIEF JULI 2014

VAKANTIE De speelotheek gaat in de zomervakantie dicht. Donderdag 17 juli is de laatste dag dat we open zijn. Vanaf dinsdag 2 september bent u weer van harte welkom. Al het speelgoed dat u nu meeneemt heeft u minstens 6 weken thuis tegen betaling van het normale leengeld

EXTRA ARTIKEL U kunt in de zomervakantie een extra artikel meenemen tegen betaling van het leengeld.

 


NIEUWSBRIEF JUNI 2014

WEEK VAN DE SPEELOTHEEK  Van 7 tot en 14 juni 2014 is de landelijke week om aandacht te geven aan het belang van speelotheken. Als thema is gekozen: Samen sterk? Bouw mee in jouw speelotheek!  Onze vrijwilligers bouwen mee door tijd beschikbaar te stellen, onze gemeente bouwt mee door de speelotheek voor een deel te ondersteunen, de leden bouwen mee door het lidmaatschap. En samen met een aantal andere bouwstenen kunnen we met elkaar een goede, fijne speelotheek mogelijk maken.

WAT KUNT U DOEN? promoot de mogelijkheden van de speelotheek en het belang van spelen/ontwikkelen bij uw buren, vrienden en bekenden. Er bestaat naast het gewone lidmaatschap ook een waardebon van 7 euro om het eerst uit te proberen.

WAARDEBON De speelotheek heeft een waardebon van 7 euro te koop. U kunt deze waardebon cadeau doen bij verjaardagen of andere gelegenheden. Ook kan iemand voor zichzelf de bon kopen om slechts enkele malen iets te lenen.  

NIEUWE VRIJWILLIGERS Op donderdagochtend werken we een nieuwe vrijwilligster in. We zijn blij met haar versterking. Er is altijd plek voor extra handen. Daarmee kunnen we de taken bij de speelotheek nog beter uitvoeren.  Aarzel dan ook niet uw interesse kenbaar te maken.

JAARLIJKSE UITJE De vrijwilligers hebben deze maand een kookworkshop (www.kookkeuken.nl) gevolgd als dank voor hun inzet. Onder het genot van een drankje en de zelfgemaakte hapjes hebben we gezellig bijgekletst.

foto.JPG wordt weergegeven     


  

NIEUWSBRIEF APRIL/MEI 2014

VAKANTIE SLUTING De speelotheek is tijdens schoolvakanties gesloten. Van 28 april tot en met 8 mei 2014 kunt u dan ook niet bij ons terecht.

NIEUWE PC'S Achter de schermen worden in deze vakantie nieuwe pc's geïnstalleerd. Ook wij moeten na jaren trouwe dienst afstappen van Windows XP. Wij zijn zeer blij dat wij een beroep kunnen doen op een 'computerman' die op vrijwillige basis ons hierbij wilt ondersteunen. Na de vakantie zullen nog diverse administratieve taken moeten worden uitgevoerd. Daarna zijn we klaar voor de toekomst.

PLAYMOBIL Onze collectie playmobil is uitgebreid. Ook zijn we voor de playmobil-dozen bezig met een nieuw soort tellijst door middel van foto's en aparte zakjes. Als dit systeem goed bevalt zullen we de andere sets ook op deze wijze aanpassen.


 

NIEUWSBRIEF MAART 2014

NL DOET / VERKOOP OUDER SPEELGOED Zaterdag 22 maart staan de vrijwilligers van 10 u - 15 u in winkelcentrum de Terp. Ouder speelgoed is uit onze collectie gehaald en deze wordt tegen kleine prijsjes verkocht op de kraam. Met de opbrengst besteden we aan de nieuwe collectie. Ook geven we informatie over de mogelijkheden van de speelotheek aan niet-leden. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken. We staan dit jaar op de hoek van de LIDL. 

FOTOCATALOGUS Door het afschrijven van ons speelgoed moet onze fotocatalogus aangepast worden. Tot eind mei kan de catalogus niet geheel accuraat zijn.

CADEAUBONNEN We verkopen ook waardebonnen van 7 euro, eventueel feestelijk verpakt in een tasje. Leuk om als (verjaardags) cadeau te geven! Zo kan iemand kennismaken met de speelotheek of een eenmalig feestje vieren.

NIEUWE COLLECTIE Komende maand gaan we nieuw materiaal aanschaffen. Heeft u een leuke tip. Laat het ons weten tijdens uw uitleen of via de mail.

VERKIEZINGEN Onze speelotheek is neutraal in de politiek. Toch verheugen we ons op de voortgezette samenwerking met alle politiek betrokkenen, omdat samenwerking en kennis hebben van elkaars werkveld onontbeerlijk is/ Zo dragen wij ons steentje bij om kinderen in Capelle aan den IJssel een goed speels klimaat te geven. 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT U kent de speelotheek als een actieve organisatie. Juist daarom kunnen wij altijd extra handjes gebruiken. Bij voorkeur maken we kennis met vrijwilligers die een vast dagdeel per week beschikbaar is voor 2 uur. Ook zijn er allerlei andere taken mogelijk. Maak een afspraak om met ons kennis te maken.

ABONNEMENTSGELDEN Een aantal leden hebben het abonnementsgeld nog niet voldaan. Er was een mogelijkheid om uitstel te krijgen. Eind deze maand verwachten we de abonnementsgelden binnen, zodat we een gezonde boekhouding kunnen voeren. Kunt u het niet betalen? Laat het weten, zodat we met u een oplossing kunnen bedenken. Uw betaling zien we graag tegemoet op ons rekeningnummer 57.59.33.739 tnv speelotheek Berend Botje (IBAN NL ABNA 0575933739) Met iedereen die eind deze maand niet betaald heeft zullen wij contact opnemen.

Abonnementskosten: basisabonnement € 13,50 * gezinsabonnement € 21,00  *  groepsabonnement * € 25,00

           


 

NIEUWSBRIEF JANUARI/FEBRUARI 2014                       

CARNAVAL De speel-o-theek heeft een collectie carnavalskleding. Op dit moment hangt alles weer uitgestald in onze ruimte. Neem alvast een kijkje in onze digitale catalogus.

CONTRIBUTIE BETALEN Ieder lid betaald naast het leengeld per artikel ook een jaarbedrag van € 13,50*. Aan onze leden vragen we dan ook om dit bedrag te voldoen. U kunt dit bedrag contant betalen tijdens uw bezoek aan de speel-o-theek. Komt u de komende weken niet meer in de speel-ot-theek of heeft u geen contant geld bij u? U mag het bedrag overmaken op ons bankrekeningnummer 57.59.33.739 t.n.v. speel-o-theek Berend Botje. Vergeet niet de naam te vermelden waarop het abonnement staat. *Heeft u een gezinsabonnement dan is het jaarbedrag € 21,00. Heeft u een groepsabonnement dan is het jaarbedrag € 25,00.   Het IBAN is NL73ABNA0575933739 

UITSTEL VAN BETALING  Uiteraard hebben wij er begrip voor als u het jaarbedrag op dit moment niet kunt betalen. Wij willen u hierbij helpen. Stuur een berichtje naar ons mailadres info@spelenbijberendbotje.nl met de vermelding dat u later zult betalen. U krijgt dan uitstel tot 31 maart 2014, zonder dat wij verdere vragen stellen. U kunt in de tussenliggende periode gewoon blijven lenen.

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING MEDEWERKERS SPEEL-O-THEEK  Op zaterdag 8 februari gaan een aantal medewerkers naar de landelijke dag voor speel-o-theken. Naast de algemene ledenvergadering zijn er workshops. Ook hebben we weer contact met heel veel collega-vrijwilligers die net zo enthousiast zijn als wij over de mogelijkheden van speel-o-theken. Tenslotte verheugen we ons al op de speelgoedbeurs. Ongetwijfeld komen we met leuk materiaal naar huis.

VERKOOP AFGESCHREVEN SPEELGOED Zaterdag 22 maart staan wij weer met een informatiekraam in winkelcentrum De Terp. Ons afgeschreven speelgoed zal daar worden verkocht. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u nader.

VAKANTIE De speel-o-theek is wegens de schoolvakantie gesloten op 18-19-20 februari 2014.

           


 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2013

VAKANTIE De speelotheek is tijdens de schoolvakantie gesloten. Vanaf 7 januari 2014 bent u weer van harte welkom. 

KERSTKAART  Onze leden hebben via de post een kerstkaart ontvangen. Zo willen we hen een extra bedankje geven voor hun lidmaatschap. De anderen hebben de kaart digitaal ontvangen via facebook.

JAAROVERZICHT In het activiteitenoverzicht 2013 is een jaaroverzicht 2013 toegevoegd. We kunnen terugkijken op een mooi actief jaar. Per periode van drie weken kregen onze vrijwilligers 250 artikelen te verwerken, waarvan de helft terug kwam en de andere helft weer uitgeleend werd. De maand juni was onze topmaand. Dit werd mede veroorzaakt door het buitenspeelgoed dat massaal extra uitgeleend was. Daarnaast konden de leden voor de vakantie extra materiaal meenemen.


 

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2013

SINT Alle kinderen die ons deze periode bezoeken mogen een kleurplaat meenemen en een verpakt stukje chocolade. Op 5 december zijn wij de gehele dag gesloten.

NIEUWE VRIJWILLIGSTER Op de woensdagochtend hebben wij een nieuwe vrijwilligster. Steeds meer taken kan ze zelfstandig verwerken, zodat wij u samen kunnen helpen.

NIEUW SPEELGOED We zijn bezig ons nieuwe speelgoed in te schrijven. Neem gerust een kijkje in onze digitale catalogus.


NIEUWSBRIEF OKTOBER 2013

WEEK VAN DE OPVOEDING Deze week is achter de rug. De speelotheek heeft de aankleding van de 'opvoedlunch' verzorgd met materiaal uit onze collectie.  De donderdagavond workshop 'word spelenderwijs' trok helaas slechts enkele bezoekers. Wel konden wij onszelf goed verdiepen in deze bijzondere collectie. Komende maand zal onze collectie uitgebreid worden met enkele denkspellen.

NIEUW SPEELGOED In deze gekoppelde website kunnen wij u direct laten kennismaken met onze aankopen van het derde kwartaal. Ook onze collectie halloweenkleding voor de allerkleinsten hangt in de ruimte. 

VRIJWILLIGERSGROEP Dagmar is bevallen van een mooie dochter, Reinout is om gezondheidsredenen gestopt en Elena is op eigen verzoek niet meer wekelijks inzetbaar. Wel zal ze blijven ondersteunen bij activiteiten. De woensdagochtend zijn we begonnen om een vrijwilligster in te werken. Uitbreiding is echter nog steeds gewenst, zodat wij de vele taken kunnen delen. Heeft u interesse of kent u iemand? Aarzel niet om nadere informatie te vragen.

HERFSTVAKANTIE De speelotheek is gesloten van vrijdag 11 oktober tot en met maandag 21 oktober.

 


NIEUWSBRIEF AUGUSTUS/SEPTEMBER 2013

UITLENEN De eerste weken zal het erg druk worden. Wist u dat wij gemiddeld 125 artikelen per periode van drie weken uitlenen? Daarom vinden wij het altijd fijn als onze leden zorgen dat de dozen goed nagekeken zijn en even een doekje krijgen voordat ze terugkomen. Het speelgoed kan dan dezelfde dag weer in de uitleen. 

NIEUWE WEBSITE Naast de bestaande website (www.spelenbijberendbotje.nl) hebben wij een ondersteunende website gemaakt, waarop wij direct onze recente collectie en nieuwsbrieven kunnen plaatsen. In de zomervakantie heeft een vrijwilliger zich hierin verder verdiept. Op dit moment blijven de websites naast elkaar bestaan. (www.spelenbijberendbotje.com)

 

 


NIEUWSBRIEF JUNI/JULI 2013

ZOMERVAKANTIE De speel-o-theek is tijdens de basisschool-vakantie gesloten. De laatste openingsdag is donderdag 18 juli. Vanaf 3 september bent u weer van harte welkom. In juli mag u een extra speelgoed artikel meenemen om de schoolvakantie te overbruggen. U betaald hiervoor het normale leentarief voor 3 weken en mag het 6 tot 9 weken lang gebruiken. Buitenspeelgoed gaat uiteraard heel erg hard. Neem even contact met ons op om te checken welk materiaal voor uw kind nog beschikbaar is. Dit voorkomt teleurstelling bij uw bezoek.

VRIJWILLIGERSGROEP Na de zomer zal er een wijziging in de vrijwilligersgroep plaatsvinden. We nemen afscheid van Antine, Dagmar gaat met zwangerschapsverlof, maar Natalyia is weer terug van haar zwangerschapsverlof. Sandra (een lid) komt op donderdagochtend als vrijwilliger. Daardoor hebben we onze uitleendagen weer gegarandeerd. Toch kan de speel-o-theek nog extra handjes gebruiken. Heeft u interesse in bepaalde taken? Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt.

NIEUW SPEELGOED In het 2e kwartaal hebben wij een grote hoeveelheid speelgoed aangekocht. 

OVERHANDIGING BOEK Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Speelotheken in Nederland is een boekje uitgebracht. Iedere speelotheek kreeg een exemplaar om te overhandigen aan een welzijnspartner in de gemeente. Speel-o-theek Berend Botje heeft gekozen voor Buurtkracht. Als nieuwe partner sinds 2013 waren er nog geen concrete contacten gelegd en dit boekje was daarvoor een mooie gelegenheid. 

   


 

NIEUWSBRIEF APRIL/MEI 2013

WEEK VAN DE SPEELOTHEEK Van 8 tot 15 juni is de landelijke week van de speelotheek. Ook onze speel-o-theek zal extra aandacht besteden aan deze periode. Spelen is van alle tijden. In de 17e eeuw werd er al gespeeld, kijkend naar dit schilderij. Spelen valt onder de rechten van het kind en wij ondersteunen dit uiteraard van harte.

Alle kinderen die tijdens onze openingstijden binnen komen krijgen een ouderwets spelletje mee. Voor nieuwe leden hebben wij een proefabonnement van 7 euro. Hierdoor kunt u kennismaken met de mogelijkheden van de speel-o-theek, zonder dat u abonnementsgeld betaald. Na de proefperiode besluit u zelf of u verder wilt gaan.

KONINGSDAG Ter gelegenheid van Koningsdag was ons materiaal ingezet op basisscholen en bij een buurtgroep in Oostgaarde. Ook hebben wij een prijs beschikbaar gesteld voor de Koninklijke weken bij winkelcentrum De Terp.